Tendoanele afectate sunt dure, benzi fibroase de țesut care conectează muşchii antebraţului cu oasele degetelor. Împreună, tendoanele și mușchii permit flexia și extensia degetelor.
Un tendon, de obicei culisează destul de uşor prin teaca ce îl acoperă datorită unei membrane lubrifiante numită sinoviala. Ocazional, un tendon poate deveni inflamat. Când se întâmplă acest lucru, flexia degetului poate trage partea inflamată prin teaca tendonului, unde acesta se blochează.
Cauzele degetului în trăgaci?
Degetul în trăgaci poate fi cauzat de utilizarea repetitivă sau în forță a degetului. Condiţii medicale care determină modificări la nivelul ţesuturilor - cum ar fi poliartrită reumatoidă, gută sau diabet zaharat - de asemenea pot duce la această afecțiune.Pe cine vizează degetul în trăgaci?
Fermierii, muncitorii industriali, şi muzicienii sunt frecvent afectați datorită mai multor mişcări repetitive. Degetul în trăgaci este mai frecvent la femei decât la bărbaţi şi tinde să apară cel mai frecvent la persoanele care sunt între 40 şi 60 de ani.Care sunt simptomele?
Una dintre primele simptome poate fi durere la baza degetului. Cel mai frecvent simptom este un click dureros în timpul flexiei sau extensiei degetului afectat. Această senzație de blocare tinde să se agraveze după o perioadă de inactivitate şi mişcări limitate.În unele cazuri, degetul care este afectat se blochează într-o poziţie de flexie sau într-o poziţie extinsă.