joi, 14 aprilie 2011

Exerciții pentru mobiliate și forță la nivelul încheieturii mâinii

Exercițiile prezentate în acest articol sunt exerciții de bază pentru încheietura mâinii. Pe măsură ce mobilitatea și forța cresc, se poate crește complexitatea exercițiilor.
Exerciţiile vor fi începute când medicul confirmă faptul că încheietura mâinii s-a vindecat. După ce aţi primit confirmarea, anumite mişcări de stretching pot ajuta la recâșticarea mobilității articulației mâinii. Gama de mişcare pentru fiecare exerciţiu va fi limitată de apariția durerii. Nu forţaţi niciodată în sensurile de mișcare.
Odată ce aţi recâştigat un grad de mobilitate a încheieturii mâinii, rezistența la anumite exerciţii cu gantere vă poate ajuta să câştigați forța. Efectuaţi fiecare exerciţiu în 2-3 serii de aproximativ 10 repetări (mai multe sau mai puține în funcție de cum sunt tolerate).

Exerciţii de stretching
Stretchingul este reconmandat în fiecare zi. Pentru musculatura antebrațului mișcarea de pronație și supinație
este folosită pentru stretching. Din stând pe scaun, flectați cotul la 90 de grade cu palma orientată spre podea tensionând spre limita de mobiliate. Mențineți poziția timp de câteva secunde. Apoi palma va fi orientată spre dumneavoastră și mențineți câteva secunde. Faceți 10 repetări pentru fiecare mișcare.
Pentru streching pe flexie și extensie, din stând pe scaun, tensionati cu cealaltă mână spre limita de flexie menținând câteva secunde. Apoi faceți extensia și tensionați pentru câteva secunde. Faceți 10 repetări pentru flexie și 10 pentru extensie.

Exerciţii pentru creșterea rezistenței

Exerciţiile pentru rezistenţă vor fi realizate 3 zile pe săptămână pentru că aceste exerciții afectează fibrele musculare, iar muşchii trebuie să se recupereze.
Strângeți în pumn o minge de tenis sau de cauciuc pentru 5 secunde, apoi relaxaţi. Repetați de 10 ori.
Luați o sticlă de jumătate de litru plină cu apă și țineți-o în mână pentru 30 de secunde. Pe măsură ce rezistența crește, foloșiti o sticlă mai mare.

Exerciții pentru forță

Pentru flexie:
Așeazați-vă pe un scaun cu antebrațul sprijinit pe genunchi și palma orientată în sus. Folosind o ganteră de greutate redusă pentru început, realizați flexia din încheietura pumnului. Faceți 2-3 serii de câte de 10 repetări. Pe măsură ce forța crește se poate crește greutatea ganterei.
Pentru extensie:
Efectuaţi aceleaşi mişcări, utilizând o greutate puțin mai usoară aici, deoarece muschii extensori nu sunt la fel de puternici ca și mușchii flexori. Faceți 2-3 serii de câte de 10 repetări.
Un exercițiu complex care poate fi realizat în urma unei încălziri a articulației este cel cu power ball. Power ball este o minge care conține o altă minge. Mingea din interior se pune în mișcare și trebuie menținută în mișcare prin mișcări ale încheieturii.